Барате соодветно следење на длабочината на анестезија? Неинвазивните сензори за ЕЕГ за еднократна употреба, исто така, треба да бидат покорисни

Клучот за анестезија и ICU е следење на длабочината на анестезија. Како можеме да постигнеме соодветно следење на длабочината на анестезија? Во прилог на потребата за искусен анестезиолог, монопорот за длабочина на анестезиологот и неинвазивниот ЕЕГ сензор за еднократна употреба што се користи со мониторот за анестезија, исто така, мора да биде помоќен.

Неинвазивни сензори за ЕЕГ за еднократна употреба

Неинвазивни сензори за ЕЕГ за еднократна употреба 

Знаеме дека длабочината на анестезијата е степенот до кој телото е инхибирано од комбинацијата на анестезија и стимулација на телото. Како што интензитетот на анестезија и стимулација се зголемува и намалува, длабочината на анестезијата соодветно се менува.

Следењето на длабочината на анестезијата отсекогаш претставувало грижа на анестезиолозите. Премногу плитко или премногу длабоко ќе предизвика физичка или ментална штета на пациентите. Одржувањето на соодветна длабочина на анестезија е важно за да се осигури безбедноста на пациентот и да се обезбедат добри хируршки состојби.

Пријавено е дека БИС има добра корелација со концентрацијата на повеќето лекови за анестезија, затоа, за водење на дозата на интраоперативниот анестетик, употребата на следење на БИС, според резултатите од мониторингот, за да се води употреба на лекови за анестезија, што може подобро да се одржи длабочината на анестезија и игра добар анестетички ефект.

Со развојот на технологијата за следење на ЕЕГ во последниве години, БИС (биспектралинедекс) стана признат метод за подобро следење на статусот и промените на функцијата на церебралниот кортекс и може да се користи како обичен и сигурен метод за следење на длабочината на анестезијата во клиничката пракса.

Неинвазивен сензор за ЕЕГ за еднократна употреба

За БИС

БИС е статистичка вредност добиена од двојна фреквенција на ЕЕГ-запис за излез на различни лекови за анестезија во голем примерок. Овие податоци се добиени главно од голем примерок на испитаници кои примале лекови со двојна анестезија, инфузирани со записи на ЕЕГ со двојна фреквенција, а состојбата на свеста, нивото на смирување и сите снимени ЕЕГ претставувале база на податоци. Потоа, врз основа на фреквентниот спектар на електроенцефалограмот (ЕЕГ) и спектарот на моќност, се додава бројот на мешани информации што се вклопуваат добиени од нелинеарна анализа на фаза и хармоници.

БИС е единствениот индекс за следење на анестезијата за седација одобрен од американската ФДА, кој може да го следи статусот на функцијата на церебралниот кортикал и се менува подобро, има одредена чувствителност да предвиди движење на телото, интраоперативна свест и губење и обновување на свеста и може да ги намали анестетичките лекови Дозирање е поточен метод за проценување на нивото на седација и следење на длабочината на анестезијата со ЕЕГ.

Индекс за следење на БИС

БИС вредност 100, будна состојба; БИС вредност 0, нема активност на ЕЕГ (инхибиција на церебралниот кортекс), (инхибиција на церебралниот кортекс). Вредноста на БИС генерално се смета дека е нормална помеѓу 85 и 100. 65 ~ 85 се седативни; 40 ~ 65 се анестезија. <40 Може да има супресија на рафали.

Со цел да се следи точната и соодветна длабочина на анестезијата во критичните моменти, еднократниот неинвазивен eeg сензор што се користи со мониторинг на длабочината на анестезија, исто така, треба да биде корисен, така што бројот на индикатори во која било состојба може точно да се прикаже.

Шенжен Мед-линк Електроника Техника копродукции, ООД (во натамошниот текст: Мед-линкет) има 15 години искуство во истражување во собранија на медицински кабли. После години клиничка верификација, ние независно развивме неинвазивен ЕЕГ сензор за еднократна употреба, кој е компатибилен со брендирани монитори за длабочина на анестезија со БИС модули како што се Миндреј и Филипс. Мерењето е чувствително, вредноста е точна, а можноста за спречување на мешање е силна. Тоа му помага на анестезиологот внимателно да го следи пациентот во несвест и да даде соодветни мерки за контрола и третман навремено во согласност со ситуацијата на следење.

Неинвазивен сензор за ЕЕГ за еднократна употреба

Неинвазивни сензори за ЕЕГ за еднократна употреба 

Неинвазивниот ЕЕГ сензор за еднократна употреба на Med-linket користи увезен проводен лепак, мала импеданса и добар вискозитет; има положено национално уверение за регистрација на медицински помагала; положен тест за биокомпатибилност, без цитотоксичност, иритација на кожата и алергиски реакции, може да се користи безбедно. Тоа е признато и фаворизирано од професионални анестезиолози дома и во странство. Успешно се смести во странски авторитетни медицински установи и неколку познати домашни болници за да им помогне на анестезијата и интензивната нега на ICU прецизно да ја следат длабочината на индикаторите за анестезија.

Неинвазивен сензор за ЕЕГ за еднократна употреба

Изберете неинвазивен EEG сензор Med-linket, идентификувајте го Med-linket професионалниот квалитет, 15 години интензивно одгледување, приземјено, со ефективни компоненти на медицински кабел, да им помогнете на домашните брендови да се пробијат.

* Декларација: Сите регистрирани трговски марки, имиња, модели, итн. Прикажани во горенаведената содржина се во сопственост на оригиналниот сопственик или оригиналниот производител. Овој напис се користи само за да се илустрира компатибилноста на производите Med-Linket. Нема друга намера! Сите горенаведени. информациите се само за повикување и не треба да се користат како водич за работа на медицински установи или сродни единици. Инаку, какви било последици предизвикани од оваа компанија немаат никаква врска со оваа компанија.

  • Претходно:
  • Следно:

  • Време на објавување: Дек-06-2019