Mata o le SpO2 sensor e mafua ai le mu o le paʻu o pepe pepe ile mataituina SpO2?

O le metabolic process o le tino o le tagata o se faʻamaʻi faʻamaʻiina, ma o le okesene e manaʻomia i le metabolic process e ulufale atu i le toto o le tagata e ala i le manava, ma tuʻufaʻatasia ma le hemoglobin (Hb) i sela mumu e fausia ai le oxyhemoglobin (HbO2), lea. ona ave lea i le tino o le tagata.I totonu o le toto atoa, o le pasene o le malosi o le HbO2 o loʻo fusifusia e le okesene i le aofaʻi atoa o le gafatia e taʻua o le toto okesene saturation SpO2.

2

Le su'esu'eina o le matafaioi a le SpO2 mata'ituina i le su'esu'eina ma le su'esu'eina o ma'i fatu fa'ato'a fananau mai.E tusa ai ma faʻaiʻuga a le National Pediatric Pathology Collaborative Group, e aoga le mataʻituina o le SpO2 mo le vave suʻesuʻeina o tamaiti e maua i le fatu fatu.O le maualuga o le maaleale o se tekonolosi saogalemu, e le faʻafefe, mafai ma talafeagai, lea e agavaa mo le faʻalauiloaina ma le faʻaogaina i falemaʻi obstetrics.

I le taimi nei, o le mataʻituina o le pulse SpO2 ua faʻaaogaina lautele i le falemaʻi.SpO2 ua faʻaaogaina e avea o se mataʻituina masani o le faʻailoga taua lona lima i tamaiti.O le SpO2 o pepe faatoa fananau mai e mafai ona faʻaalia e masani lava pe a sili atu i le 95%, O le suʻesuʻeina o le SpO2 o le toto fou faatoa fananau mai e mafai ona fesoasoani i tausisoifua ia iloa suiga i le tulaga o tamaiti i le taimi, ma taʻitaʻia le faʻavae mo togafitiga o le okesene falemaʻi.

Ae ui i lea, i le mataʻituina o le SpO2 pepe fou, e ui lava e manatu o se mataʻituina e le faʻaleagaina, i le faʻaogaina o le falemaʻi, o loʻo i ai pea mataupu o manuʻa tamatamailima e mafua mai i le mataʻituina pea o le SpO2.I le suʻesuʻeina o mataupu e 6 o le mataʻituina o SpO2 I faʻamaumauga o manuʻa paʻu tamatamailima, o mafuaʻaga autu o loʻo aoteleina e pei ona taua i lalo:

1. O le nofoaga e fua ai le tagata ma'i e leaga le pa'u ma e le mafai ona aveese le vevela o le sensor e ala i le ta'amilosaga masani o le toto;

2. E mafiafia tele le nofoaga e fua ai;(mo se fa'ata'ita'iga, o alofivae o pepe faatoa fananau mai o latou vae e sili atu i le 3.5KG e mafiafia tele, e le talafeagai le fuaina o vae)

3. Le le mafai ona siaki e le aunoa le su'esu'ega ma suia le tulaga.

3

O le mea lea, na atiina ae ai e Medlinket se masini e puipuia ai le vevela SpO2 e faʻavae i luga o manaʻoga maketi.O lenei masini e iai le vevela vevela.A mae'a fa'atasi ma se uaea fa'apipi'i fa'apitoa ma se mata'itū, o lo'o i ai se galuega fa'apitonu'u e mata'ituina le vevela.Pe a sili atu le vevela o le paʻu o le tagata maʻi i le 41 ℃, o le a le toe galue vave le masini.I le taimi lava e tasi, o le moli faʻaalia o le SpO2 adapter cable e faʻamalama mumu, ma o le mataʻitu e faʻaalia se leo faʻailo, e faʻaosofia ai le aufaigaluega faafomaʻi e faia ni taimi talafeagai e aloese ai mai mu.A pa'ū le vevela o le paʻu o le nofoaga mataʻituina o le tagata maʻi i lalo ole 41°C, o le a toe amata le suʻega ma faʻaauau ona mataʻituina faʻamatalaga SpO2.Faʻaitiitia le lamatiaga o le mu ma faʻaitiitia le avega o asiasiga masani a le aufaigaluega faafomaʻi.

1

Tulaga lelei o oloa:

1. Mata'ituina le vevela: O lo'o i ai se masini vevela ile pito su'esu'e.A maeʻa ona fetaui ma se uaea faʻapipiʻi tuʻufaʻatasia ma mataʻituina, o loʻo i ai se galuega mataʻituina o le vevela i le lotoifale, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le mu ma faʻaitiitia ai le avega o asiasiga masani a le aufaigaluega faafomaʻi;

2. E sili atu le faʻaogaina e faʻaoga: o le avanoa o le vaega o loʻo afifiina e laʻititi, ma e lelei le faʻaogaina o le ea;

3. Lelei ma faigofie: V-foliga su'esu'e mamanu, fa'atulagaina vave o le tulaga mata'ituina, feso'ota'iga au mamanu, faigofie feso'ota'iga;

4. Faʻamautinoaga saogalemu: biocompatibility lelei, leai se latex;

  • Muamua:
  • Sosoo ai:

  • Taimi meli: Aukuso-30-2021