O tagata mama'i ICU e le pa'epa'e e maua le itiiti ifo o le okesene nai lo le mana'omia - su'esu'e

Iulai 11 (Reuters) - O se masini faʻaoga faʻapitoa faʻafomaʻi e fua ai le maualuga o le okesene e sese, ma mafua ai ona maua e tagata mamaʻi tigaina Asia, uliuli ma Hispanic le itiiti ifo o le okesene faaopoopo, e tusa ai ma faʻamaumauga mai se suʻesuʻega tele na lomia i le Aso Gafua.i luga o gasegase papae e fesoasoani latou te manava.
Pulse oximeters clip i luga o ou tamatamailima ma pasi moli mumu ma infrared i lou paʻu e fua ai le aofaʻi o le okesene i lou toto. O le paʻu o le paʻu ua iloa e aʻafia ai faitauga talu mai le 1970s, ae o lenei eseesega e manatu e le afaina ai le tausiga o maʻi.
Faatasi ai ma le 3,069 tagata gasegase na togafitia i le Boston Intensive Care Unit (ICU) i le va o le 2008 ma le 2019, o tagata lanu na maua le itiiti ifo o le okesene faaopoopo nai lo papaʻe ona o le faitau o le pulse oximeter e fesoʻotaʻi ma o latou paʻu o le paʻu E le saʻo, o le suʻesuʻega na maua.
O Dr. Leo Anthony Celi o le Harvard Medical School ma le MIT na te vaaia le polokalame o suʻesuʻega
Mo le suʻesuʻega, faʻasalalau i le JAMA Internal Medicine, o faitauga o le pulse oximetry na faʻatusatusa i fua saʻo o le maualuga o le okesene o le toto, lea e le talafeagai mo le averesi o tagata maʻi ona e manaʻomia ai faʻalavelave faʻalavelave tiga.
O tusitala o se suʻesuʻega ese e aofia ai maʻi COVID-19 talu ai nei na lomia i totonu o le tusi talaaga lava e tasi na maua ai le "occult hypoxemia" i le 3.7% o faʻataʻitaʻiga toto mai Asia - e ui lava i faitauga o le pulse oximeter e amata mai i le 92% i le 96%, ae o le maualuga o le okesene na tumau i lalo ole 88. % 3.7% o faʻataʻitaʻiga na maua mai i tagata uliuli, 2.8% mai tagata e le o ni tagata uliuli Hispanic, ma e na o le 1.7% na maua mai i tagata papaʻe.
Na fa'ai'u e le au tusitala, o le fa'aituau ma fa'ailoga tagata i le sa'o o le pulse oximetry na mafua ai le tuai po'o le taofia o togafitiga mo tagata uli ma Hispanic COVID-19.
O le Pulse oximetry e mafai foi ona aʻafia i le oona, vailaʻau faʻaaogaina i gasegase tigaina ma isi mea, o le tala lea a Celi.
Fai mai le kamupani suʻesuʻe maketi Imrc Group o le maketi o le pulse oximeter a le lalolagi e oʻo atu i le $ 3.25 piliona i le 2027, pe a maeʻa faʻatauga e $ 2.14 piliona i le 2021.
"Matou te manatu e matua talafeagai le valaʻau i tagata faʻatau ma tagata gaosi oloa e fai suiga (i masini) i le taimi nei," o le tala lea a Dr. Eric Ward, tusitala o se faʻasalalauga faʻasalalau ma le suʻesuʻega, i le Reuters.
Na taʻua e le pule o le Medtronic Plc (MDT.N) Frank Chan i se faʻamatalaga imeli e faʻamaonia e le kamupani lona fatu e ala i le suʻeina o faʻataʻitaʻiga toto faʻatasi i toto taʻitasi o le okesene ma faʻatusatusa faitauga o le pulse oximetry ma fua faʻataʻitaʻiga toto.Sao atoatoa o oximeters."
Na ia faaopoopo mai o Medtronic o loʻo faʻataʻitaʻiina lana masini e sili atu nai lo le numera manaʻomia o tagata auai ma le paʻu paʻu paʻu "ina ia mautinoa o loʻo galue a tatou tekinolosi e pei ona faʻamoemoeina mo tagata maʻi uma."
O le a tuʻuina e Apple le manaʻoga matapulepule mo tagata faigaluega a le kamupani i le tele o nofoaga, The Verge lipotia Aso Gafua, taʻua se faʻamaumauga i totonu.(https://bit.ly/3oJ3EQN)
Reuters, o le tala fou ma le aufaasālalau a Thomson Reuters, o le kamupani sili ona tele i le lalolagi e tuʻuina atu tala faʻasalalau, tautua le faitau piliona o tagata i le lalolagi i aso uma. ma tuusao i tagata faatau.
Fausia au fa'aupuga sili ona malosi i fa'amatalaga fa'amaonia, tomai fa'atonu a le loia, ma auala e fa'amalamalama ai alamanuia.
Ole fofo sili ona atoatoa e pulea uma au lafoga lavelave ma fa'alauteleina mana'oga.
Avanoa i fa'amatalaga tau tupe e le'i fa'atusalia, tala fou ma anotusi i se fa'asologa fa'apitoa tau galuega i luga ole desktop, upegatafa'ilagi ma telefoni feavea'i.
Su'esu'e se fa'ailoga e le mafaatusalia o fa'amatalaga tau maketi ma tala fa'asolopito ma fa'amatalaga mai puna'oa fa'alelalolagi ma tagata popoto.
Va'ai tagata ta'ito'atasi ma fa'alapotopotoga i le lalolagi atoa e fesoasoani e fa'ailoa tulaga lamatia natia i pisinisi ma mafutaga patino.

  • Muamua:
  • Sosoo ai:

  • Taimi meli: Au-03-2022