Su'esu'ega Fa'ata'ita'i mo Muscle Foga o le Pelvic

Atherosclerosis o le mafuaʻaga autu lea o maʻi cardiovascular, lea o loʻo tumau pea le taʻitaʻi o le lalolagi i le olaga nei. O le faʻatupulaia o le insulin-pei o le mea I (IGF1) ua faʻaalia e faʻaitiitia ai mea faʻapitoa. /-) isumu na fafagaina se mea'ai ga'o tele. O a matou fa'ai'uga i vitro muamua e ta'u mai ai o le macrophage e tele sona sao i le fa'atalanoaina o a'afiaga o le IGF1 i atherosclerotic plaques, ae o lo'o tumau pea le le manino o le masini. puipuia le atherosclerosis.
Ina ua maeʻa le faʻatupuina o le macrophage-specific IGF1-overexpressing transgenic mice i le Apoe-/- background (MF-IGF1 mice), na matou iloiloina le avega o le atherosclerotic plaque, mautu, ma le faʻaaogaina o le monocyte. Na matou faʻavaveina le atinaʻeina o le atherosclerosis e ala i le fafagaina o manu i se maualuga- taumafa ga'o mo le tolu masina. Sa matou iloiloina foi le cholesterol efflux ma foam cell fausia i vivo ma in vitro.
Macrophage IGF1 overexpression faʻaititia le mamafa o le paʻu i le 30%, faʻaitiitia le faʻamaʻi faʻamaʻi i le 47%, ma faʻalauiloa foliga e faʻamautu ai le faʻailoga phenotype. Monocyte faʻafaigaluegaina na faʻaititia e le 70% i MF-IGF1 mice ma faʻamaopoopoina ma le 27% faʻaitiitiga i tulaga faʻasalalau o le CXC chemokine ligand 12 (CXCL12) .CXCL12 maualuga protein na faaitiitia i plaques ma peritoneal macrophages i MF-IGF1 isumu.In vitro, IGF1 poloka atoa oxidized lipoprotein maualalo-density (oxLDL)-faalagolago faateleina i CXCL12 mRNA transcription (98% faaitiitia, P <0.01), ma le IGF1 togafitiga faʻaititia CXCL12 protein (56% faʻaitiitiga, P<0.001).
CXCL12 faʻaitiitia le faʻaalia o le ATP-binding cassette transporter A1 (ABCA1), o se taʻavale autu o le cholesterol e faʻasalalau le cholesterol efflux mai macrophages. Na matou mauaina se faʻaopoopoga 2 i le ABCA1 protein levels i peritoneal macrophages vavae ese mai MF-IGF1 mice. Matou fuaina suiga i le cholesterol efflux e ala i le utaina o peritoneal macrophages ma le oxLDL ma maua ai le 42% o le faʻateleina o le efflux i MF-IGF1 mice. Na matou maua foi le 27% o le faateleina o le cholesterol efflux i sela THP-1 na togafitia i le IGF1 (100 ng / mL) ma apolipoprotein AI e pei o le cholesterol receptor.
O a matou taunuʻuga o loʻo faʻaalia ai o le macrophage IGF1 e faʻaitiitia ai le atherosclerosis ma faʻaitiitia ai le CXCL12, o se chemokine faatoa aʻafia i le alualu i luma o le atherosclerosis. IGF1 e mafai ona faʻaitiitia le CXCL12 e ala i le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le monocyte ma le faʻateleina o le ABCA1, ma faʻaalia ai lona aafiaga atheroprotective, ma faʻateleina ai le gafatia o le cholesterol efflux.
O suiga i le gene TTR (rs76992529; Val122Ile) e na'o tagata ta'ito'atasi e tupuga mai i Aferika (faatele o tagata: 3-4%) e mafua ai le fa'asalaina o le tetrameric transthyretin complex, lea e maua i le transthyretin amyloidosis.Degeneration (hATTR) faʻaputuina e pei o fibrils amyloid extracellular. Faʻatatauina le aʻafiaga o lenei amyloidogenic TTR fesuiaiga i luga o le faʻaletonu o le fatu (HF) lamatiaga ma mafuaʻaga uma o le oti i se vaega tele, faʻafanua eseese o Aferika Amerika e mafai ona maua ai se faʻamatalaga i le taua o le falemaʻi o lenei fesuiaiga. .Na matou iloiloina tagata uliuli i le Geographic and Racially Different Causes of Stroke (REGARDS) suʻesuʻega e suʻesuʻe ai le fesoʻotaʻiga o le suiga o le TTR Val122Ile ma le HF ma le faʻaleagaina uma.
Na matou iloiloina tagata Amerika uliuli lipoti a le tagata lava ia i le REGARDS suʻesuʻega e aunoa ma le HF i le laina faʻavae. Poisson regression na faʻaaogaina e faʻatusatusa ai le aʻafiaga o le fatu fatu ma mafuaʻaga uma o le tino. mea taua, ma gafa Aferika e iloilo ai le lamatiaga o le HF ma mafuaʻaga uma o le oti i tagata taʻitoʻatasi ma le TTR Val122Ile genetic variant pe a faʻatusatusa i latou e leai se fesuiaiga.
Faatasi ai ma le 7,514 tagata uliuli auai (vaega o tausaga: 64 tausaga; 61% tamaitai), o le faitau aofaʻi o tagata o le TTR Val122Ile variant sa 3.1% (232 avetaʻavale; 7,282 e le o faʻasalalau). O le aʻafiaga o le HF (i le 1000 tagata-tausaga) e 15.9 (95% CI: 11.5-21.9) i totonu o felauaiga eseese ma 7.2 (95% CI: 6.6-7.9) faʻatasi ai ma felauaiga e leʻi faʻasalalau. Val122Ile felaʻuaiga eseese na i ai se tulaga maualuga atu o le atinaʻeina o le HF pe a faʻatusatusa i tagata e le faʻasalalau (HR: 2.46 [95% CI. : 1.72-3.53]; P<0.0001).O le aʻafiaga o mafuaʻaga uma o le oti (i le 1000 tagata-tausaga) e 41.5 (95% CI: 34.6-49.7) i totonu o felauaiga eseese ma 33.9 (95% CI: 32.7-35.2) i totonu o fela'ua'iga ese'ese.Val122Ile fe'avea'i fe'avea'i na i ai le maualuga maualuga o le fa'atupuina o le oti fa'atusatusa i tagata e le'i feavea'i (HR: 1.44 [95% CI: 1.18-1.76]; P=0.0004). fegalegaleai ma le HF ma taunuuga uma o le oti.
I se vaega tele o tagata uliuli Amerika, matou te faʻaalia o le amyloid Val122Ile mutation i le TTR gene e fesoʻotaʻi ma le tusa ma le 2.5-paʻu maualuga le lamatiaga o le HF ma le tusa ma le 40% maualuga le lamatiaga o mafuaʻaga uma o le oti. togafitiga, o le i ai o le suiga o le TTR Val122Ile e masani ona maua i tagata o augatuaa Aferika e mafai ona manatu e mafai ona faia i le falemaʻi ma vave ona maua togafitiga.
Fa'agaoioia o le guanylate cyclase/natriuretic peptide receptor A (GC-A/NPRA) e le cardiac hormones atrial ma faiʻai natriuretic peptides (ANP ma BNP) e maua ai le avefeau lona lua cGMP.cGMP faʻagaoioia le faʻailoga pito i lalo ma aafiaga ola o ANP/NPRA mo diuretic , diuretic, vasodilatory, antimitotic responses and cardiac antihypertrophic effects.O le faʻaaliga o le Npr1 gene (encoding GC-A / NPRA) o loʻo faʻatonutonuina e le tele o faʻamalosi i fafo ma totonu, ae o le hormonal ma le epigenetic mechanisms e faʻasalalau tulafono Npr1 e le o iloa. o lenei suʻesuʻega o le suʻesuʻeina lea o le matafaioi a le vaitamini D (vitD) i le faʻatonutonuina o le Npr1 gene transcription ma faʻamatalaga e ala i le faatonutonuina o mea epigenetic.
O la matou suʻesuʻega o le bioinformatic o le murine Npr1 promoter na faʻaalia ai le i ai o elemene tali vitD e fa (VDREs) i le -583 i le -495 itulagi o le transcription start site, faʻatasi ai ma se VDRE-pei o se maliega autasi. , o le fausiaina na transiently transfected i le aganuu rat thoracic aortic sela maso lamolemole (RTASMCs) ma isu mesangial sela (MMCs) ma fuaina mo lua luciferase suega kits.Gaioiga fa'aliliu.
O le suʻega a Luciferase na faʻaalia ai o togafitiga faʻatasi ma vitamini D3 (1α,25-dihydroxy; VD3) faʻateleina le faʻalauiloaina o le Npr1 e sili atu nai lo le 6-faʻatasi i se fua faʻatatau. faʻatonuga, 3.5-galulu i RTASMCs ma 4.7-galuga i RTASMCs, ma le aafiaga aupito maualuga na matauina i le 100 nM.VD3 faateleina le maualuga o le porotini o le vitD receptor (VDR) i se fua-faalagolago manner.I le i ai o le VD3, histone deacetylase (HDAC) gaoioiga sa 50% taofia e pei ona fuaina e se HDAC gaoioiga / inhibition ELISA kit.E le gata i lea, o le togafitiga ma VD3 faaitiitia vasega I enzymes HDAC, HDAC1 ma HDAC3 tulaga porotini, ma fua-faalagolago faaleleia histones, H3 i lysine toega 9 ma 14 (H3-K9/14 ac) ma le lysine H4 i le toega o le acid 12 (H4-K14ac).
O faʻaiʻuga o loʻo faʻaalia ai o le VD3 epigenetically regulates Npr1 gene expression e ala i le faʻatonutonuina o suiga o histone. Faʻailoaina o sini epigenetic o le vailaʻau D faʻailoga e avea ma faʻatonuga o le Npr1 gene transcription ma le protein expression o le a iai ni aʻafiaga taua mo le maualuga ma le cardiovascular regulation.
na faʻaalia ai o le faʻalavelave ma le superconductivity na faʻaleleia ai le faʻaogaina o le intracellular i paga o cardiomyocytes tuʻufua, faʻaleleia le faʻaogaina ma le agavaʻa o le ventricular function.
O faʻataʻitaʻiga na faia i le faʻaaogaina o le atamai faʻapitoa i totonu o sela e faʻaaoga ai faʻamatalaga quantum o le faʻalavelave ma le superconductivity;intracellular conductance eletise i luga o le junction gap (GI) faʻaosoina e enalapril (E.) ma angiotensin II (Ang II) sa fuaina.E.Inject i le 1 ug / ml (25 ug / ml) i luga o minute 4. E oʻo atu le maualuga i le valve i le 106% tafe mai le ato. Ang II. Injected i le 1 ug / min, o le GI na faʻaititia (55%) ma sa leai se fanua laugatasi.
Matou te manatu e oʻo atu i se tulaga maualuga pe a uma ona faʻaitiitia le faʻalavelave, ae le o le Ang II. I le superconducting state, E. coli sa sili atu ona aoga i le faʻaleleia atili o le faʻaogaina o myocytes toilalo, faʻaleleia le gaioiga agavale ventricular.
O le fa'ama'i o le Coronavirus (COVID-19) e afua mai i fa'ama'i fa'ama'i e o'o atu i fa'ama'i tuga ma le tele o totoga e le mafai. cholesterol (TC), ma le fa'ama'i COVID-19. Peita'i, e le'o tutusa fa'ai'uga, ma e le o iloa i le taimi nei le tele o le mafutaga.
Na matou faia se iloiloga faʻatulagaina ma faʻataʻitaʻiga o le 1) eseesega i le HDL, LDL, TC, ma le triglyceride (TG) maualuga i le va o le COVID-19 maʻi ma le soifua maloloina 2) faʻatasi ma maʻi e aunoa ma se maʻi ogaoga ma COVID-19 Patient 3) COVID- 19 tagata maʻi na maliu ma sao. Matou te aofia ai tala mai PubMed ma Embase e oʻo mai ia Setema 1, 2021. Na matou suʻesuʻeina le eseesega o le aofaʻi (pMD) i le maualuga o le lipid (mg / dL) o vaega o loʻo i luga e faʻaaoga ai se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga faʻafuaseʻi. ma su'esu'eina le fa'aituau o fa'asalalauga e fa'aaoga ai se fa'ailoga fago.
Mai le 441 tusiga na toe maua mai, 29 tusiga (26 retrospective cohorts ma 3 prospective cohorts) na ausia le tuʻufaʻatasiga tuʻufaʻatasia, ma le aofaʻi o 256,721 tagata auai. O maʻi ma le COVID-19 sa maualalo le maualuga o le HDL (pMD = -6.95) ma le TC (pMD = -14.9) (Laulau 1 ma le Ata 1). E le'i ese'ese le maualuga o le LDL ma le TG i le va o tagata mama'i e iai ma e leai se COVID-19. O tagata mama'i ogaoga COVID-19 e maualalo le maualuga o HDL (pMD = -4.4), LDL (pMD = -4.4 ) ma le TC (pMD = -10.4) faʻatusatusa i maʻi e le o ni ogaoga COVID-19. O maʻi na maliliu e maualalo le maualuga o le HDL (pMD = -2.5), LDL (pMD = -10.6) ma le TC (pMD = -14.9). Ole maualuga ole TG e le'i ese mai ile COVID-19 ogaoga po'o le oti. E leai se tasi o su'esu'ega o lo'o ta'ua i luga na fa'aalia ai le fa'aituau o fa'amaumauga.
O a matou suʻesuʻega na faʻaalia ai o tagata mamaʻi e maua i le COVID-19 e maualalo le maualuga o le lipid toto pe a faʻatusatusa i le soifua maloloina. fulafula ma le fa'aletonu o le ate. E mafai ona su'esu'eina le maualuga o le ga'o o le toto e avea ma mea e ono fa'ailoa ai i tagata ma'i COVID-19.
Atrial ma faiʻai natriuretic peptides (ANP ma le BNP) o loʻo faʻasalalau hormones o le fatu fatu e taʻalo ai matafaioi taua i le faʻatonutonuina o le toto ma le vai homeostasis ma faʻaleleia le toe faʻaleleia o le fatu e ala i le vasodilatory ma le diuretic aafiaga. peptide receptor-A (GC-A/NPR-A) . Faʻalavelave faʻapitoa o le gene Npr1 (encoding GC-A / NPRA) e mafua ai le tele o le mamafa, maualuga maualuga, ma le faʻaletonu o le fatu. .O le faʻamoemoe o lenei suʻesuʻega o le suʻesuʻeina lea pe o le Npr1 o loʻo faia se sao taua i le faʻatonutonuina o le glucose homeostasis i le Npr1 gene-disrupted mice.
O tane ma fafine matutua (16-18 vaiaso) Npr1 knockout haplotype (Npr1+/-, 1-kopi), wild-type (Npr1+/+, 2-kopi) ma le fa'aluaina o gene (Npr1+ +/++, 4 -kopi) Mice na anapopogi mo le 16 itula ma maua fua le vai.Oral ma intraperitoneal administration o le kulukose (2 g/kg body weight) na faia i isumu e iloa ai le oral glucose tolerance test (OGTT) ma le intraperitoneal glucose tolerance test (IPGTT).Blood glucose. maualuga na fuafuaina e ala i le siʻusiʻu toto ile 0, 15, 30, 60, 90, ma 120 minute e faʻaaoga ai le AlphaTRAK Blood Glucose Monitoring System (Zoetis Inc, Kalamazoo, MI) . Systolic toto toto (SBP) na fuafuaina e se masini komepiuta e le faʻalavelave. auala si'usi'u-cuff (Visitech 2000).
I'uga na fa'aalia ai o le maualuga o le kulukose o le toto i 2-kopi isumu (OGTT: 101 ± 4 mg/dL) na fa'atupula'ia i le maualuga i le 15 minute pe a mae'a le kulukose (2 g/kg le mamafa o le tino) ma fa'aitiitia i le maualuga o le basal i le 120 minute i tama. .ma fafine 98 ± 3 mg/dL, IPGT: tane 100 ± 3 mg/dL, fafine 97 ± 4 mg/dL), ae i le 1-kopi isumu, na tumau pea le maualuga o le kulukose toto e tusa lava pe 120 minute (OGTT: tane 244 ± 6 mg/dL, tama'ita'i 220 ± 4 mg/dL, IPGT: tane 250 ± 5 mg/dL, fafine 225 ± 6 mg/dL) fa'atusatusa ile 2-kopi mice.4-kopi o isumu sa matua fa'aititia le maualuga ole kulukose ile toto ile 120 minute (OGTT: 78 ± 3 mg/dL mo alii, 73 ± 2 mg/dL mo tamaitai, IPGT: 76 ± 4 mg/dL mo alii ma 70 ± 3 mg/dL mo tamaitai).dL) faʻatusatusa i 2-kopi mice. O le SBP na sili atu le maualuga i 1-kopi mice (134 ± 3 mmHg i tane ma 125 ± 3 mmHg i fafine) nai lo le 2-kopi mice (101 ± 2 mmHg i tane ma 92 ± 2 mmHg i tamaʻitaʻi) E faʻapea foʻi, 4-kopi mice na sili atu le maualalo o le SBP nai lo le 2-kopi mice (85 ± 3 mmHg i tane ma le 78 ± 2 mmHg i fafine). ma le IPGTT.
O suʻesuʻega o loʻo iai nei o loʻo faʻaalia ai o le Npr1 na matua puipuia ai le maualuga o le kulukose toto pe a maeʻa luʻitau o le kulukose ma faʻaleleia le faʻapalepale o le kulukose i ituaiga vao ma faʻataʻitaʻiga o isumu, faʻapea o le Npr1 e iai sona sao taua i le faʻatonutonuina o le kulukose ma le leiloa o le Npr1 Action e aʻafia ai le leaga. fatuga'o ma le fatu i isumu mutant.O lenei galuega na lagolagoina e le NIH grant (HL062147).
Central Arkansas Veterans Healthcare System John L. McClellan Memorial Veterans Hospital, Little Rock, Arkansas
O maʻi e maua i faʻamaʻi fatugaʻo tumau (CKD) ma non-ST-segment elevation myocardial infarction (NSTEMI) o loʻo fai ma sui o se luʻitau faʻapitoa taua. O le maliliega i le va o suʻesuʻega faʻafuaseʻi ma suʻesuʻega e le o mautinoa. togafitiga i le tulaga tutusa (2) Po'o fa'aaafiaina taunu'uga ile maualuga ole gaioioiga o fatuga'o?(3) E tutusa le fua o le oti ma togafitiga fa'asaina ile su'esu'ega fa'afuase'i ma su'esu'ega?
O suʻesuʻega na filifilia e faʻavae i luga o taʻiala nei: (1) lipoti faʻafuaseʻi poʻo le mataʻituina o tagata mamaʻi ma le NSTEMI ma le CKD (2) numera o tagata mamaʻi ma le oti o loʻo avanoa mo togafitiga faʻamalosi ma le faʻasao i laʻasaga taʻitasi o galuega faʻapitoa, e aofia ai le fua faatatau o le filtration glomerular (eGFR). ) 30-60 ma <30. O se faʻataʻitaʻiga faʻatasi ma faʻatusatusaga vaega laiti na faʻamaeʻaina e ala i le faʻatusatusaina o fua faʻatatau mo maliu mai faʻalavelave faʻaleagaina ma togafitiga faʻasao.
(1) E lima suʻesuʻega faʻapitoa ma suʻesuʻega suʻesuʻega e fa na ausia ai tuʻutuʻuga filifilia, faatasi ai ma le aofaʻi o 362,486 tagata gasegase o loʻo maua togafitiga faʻamalosi pe faʻasao i le va o le 1994 ma le 2020
(2) I suʻesuʻega faʻafuaseʻi, o le fua faʻatatau mo le oti ona o togafitiga faʻalavelave i tagata mamaʻi ma le eGFR 30-60 o le 0.739, o le taimi faʻamaonia (CI) o le 0.382-1.431, p = 0.370. I se suʻesuʻega faʻapitoa o le eGFR 30-60, o le fua faʻatatau mo togafitiga faʻalavelave mo le oti o le 0.144, CI 0.012-0.892, p = 0.037.
(3) I suʻesuʻega faʻafuaseʻi, o le fua faʻatatau mo le oti ona o togafitiga faʻaleagaina i tagata mamaʻi ma le eGFR <30 o le 0.790, CI 0.135-4.63, p = 0.794. I suʻesuʻega suʻesuʻe, o tagata mamaʻi ma le eGFR <30 sa i ai se fua faʻatatau o le 0.384 mo oti, CI 0.281–0.552, p<.05.
(4) O le maualuga o le lamatiaga o le oti i tagata mamaʻi ma le eGFR 30-60 na togafitia i togafitiga faʻasao na o le 0.128 (CI -0.001-0.227) i le vaega suʻesuʻe faʻapitoa ma le 0.44 (CI 0.227-0.6525) i le vaega suʻesuʻe suʻesuʻe, p < 0.01 .I le suʻesuʻega faʻafuaseʻi Median lamatiaga o le oti o le 0.345 (CI -0.103-0.794) i tagata mamaʻi ma eGFR <30 mauaina togafitiga faʻasao na o ia ma 0.463 (CI 0.00-0.926) i suʻesuʻega suʻesuʻe, p = 0.579.
(1) E ui lava i le lelei o le aʻafiaga o togafitiga faʻalavelave i suʻesuʻega faʻafuaseʻi ma suʻesuʻega faʻapitoa, o le fua faʻatatau mo le oti i suʻesuʻega suʻesuʻega sa taua tele.
(2) O suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga ua faʻaalia ai o togafitiga faʻalavelave e iai se faʻatusatusaga maualalo maualalo mo le oti i tagata mamaʻi ma eGFR 30-60 ma eGFR <30.
(3) O tagata maʻi i totonu o le kulupu mataʻituina na i ai le maualuga o le lamatiaga o le oti faʻatasi ai ma togafitiga faʻapitoa.
(4) E manaʻomia le tele o suʻesuʻega e atiaʻe ai se faʻataʻitaʻiga mo le filifilia o tagata gasegase o le a sili ona manuia mai togafitiga faʻalavelave poʻo le faʻasao.
(5) Faʻatapulaʻaina o lenei suʻesuʻega e aofia ai le eseesega i le numera o tagata gasegase i vaega suʻesuʻe, leai se faʻamaumauga o le hemodynamic ma le angiographic e tusa ai ma le eGFR, ma le avanoa o nisi suʻesuʻega e aofia ai maʻi e maua i le angina pectoris le mautu e ese mai i le NSTEMI.
E ui lava i le alualu i luma o tekinolosi i le cardiology, o le cardiogenic shock e pei o se faʻalavelave o le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le myocardial e tumau pea o se luʻitau faafomaʻi. with acute coronary syndrome (ACS).O le matou sini o le fuafuaina lea pe fa'afefea ona fa'afoeina le cardiogenic te'i lona lua i le ACS e mana'omia ai le fesoasoani fa'ainisinia i totonu o la matou fa'alapotopotoga ma fa'atusatusa uiga fa'apitoa i le va o tagata sao ma ē le sao.
O se suʻesuʻega lata mai o tagata mamaʻi 18-89 tausaga e manaʻomia ai le lagolago faʻainisinia le tumau i le ACS seti i le Iunivesite o Texas Lubbock Medical Center mai Aokuso 2018 ia Aokuso 2019. Faʻasaʻo ma le leai o se sao sa faʻatusatusaina. su'ega aofa'i sa fa'aogaina mo fa'avasegaga ma fa'aauau fesuiaiga.
E tusa ma le 39 tagata gasegase na aofia ai, 90% o tane, o le averesi o tausaga e 62 tausaga, 62% na maua i le maʻisuka, ma o le aofaʻi o le tino o le tino o le 29.01±5.84 kg / m2. Intra-aortic balloon pump o le masini e masani ona faʻaaogaina. masini lagolago, sosoo ai ma le Impella (92% vs 8%).O le aofaʻi atoa o le maliu o le 18%.O le maualuga o le fatu ma le lactate i luga o le faʻatagaina i le taimi o le faʻaogaina o le masini lagolago e fesoʻotaʻi ma le tino (105 bpm vs 83.91 bpm, p = 0.02) (6.85). mmol / l vs 2.55 mmol / lp, 0.003. Faʻalavelave faʻafuaseʻi (PCI) O le i ai o le lagolago faʻainisinia muamua poʻo le faʻapipiʻiina o le alatoto alatoto (CABG) i le 44% o tagata gasegase na fesoʻotaʻi ma le ola (53% vs 0% p = 0.01) .
O le maualuga o le fatu ma le lactate maualuga i le taimi o le tuʻuina atu o le lagolago faʻainisinia e fesoʻotaʻi ma le oti i tagata mamaʻi e maua i le cardiogenic teʻi lona lua i le maʻi faʻamaʻi faʻamaʻi.
O le puleaina o le hidradenitis suppurativa (HS) e mafai ona luitauina. I le tele o tulaga, o faʻamaoniga o tagata mamaʻi e faʻaleleia pe a maeʻa le faʻaogaina muamua o le faʻalavelave. .Matou te fa'amatalaina se tagata ma'i e le mafai ona faia se taotoga o lo'o faia togafitiga fa'avevela eletise eletise.
O se alii e 44-tausaga le matua na tuuina atu i le diffuse thickening o le papa, gluteal cleft, perineum, ma bilateral suilapalapa HS. O le tagata maʻi sa refractory i taotoga debridement ma togafitiga i antibiotics ma corticosteroids. Na ia maua split-course electron beam radiation therapy ma se fua atoa o le 30 Gy i 10 vaevaeina doses ma tausia se vaega tali mo le 2 vaiaso ina ua uma le amataga o le togafitiga. O suʻesuʻega faʻapitoa i totonu ole 1 masina o togafitiga na faʻaalia ai le faʻaitiitia o le 25% i le vaega atoa o le fulafula ma faʻailogaina le faʻamafolaina o le siʻitia. vaega. I lena taimi, na lipotia mai e tagata gasegase le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o tiga ma alavai. O le tali na manatu e umi ile 6 ma le 12 masina talu ona togafitia.
O togafitiga faʻavevela e iai faʻamanuiaga faʻapitoa mo faʻamaʻi faʻamaʻi eseese ma ua suʻesuʻeina i le maualalo o tui (o nisi taimi o tui e tasi) i le pulega o le HS. Matou te filifili e faʻaaoga se vasega vaeluaga lea matou te talitonu e sili ona saogalemu ma atonu e sili ona umi i le tulaga o le. fa'aitiitia a'afiaga.
O le vaega e togafitia ai le ma'i o lo'o fa'aalia le hidradenitis suppurativa i le papa, gluteal cleft, perineum ma ogavae lua a'o le'i togafitia.
Ole su'esu'ega ole fa'avevela ole fa'aeletonika papa'u e aoga ile togafitia o fa'ama'i ma'i ma o lo'o iai le folafolaga mo le HS fa'ato'a.
I le lautele o le faitau aofaʻi o le US, 1 i le 5,000 tagata o loʻo i ai le mitochondrial myopathy. Faʻaaliga faʻapitoa e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu: ophthalmoplegia fafo faʻasolosolo faʻasolosolo, skeletal-CNS syndrome poʻo myopathy faigofie. Faʻalavelave faʻalavelave fatu e tupu ile 30-32% o mataupu, aemaise lava hypertrophic cardiomyopathy, dilated cardiomyopathy, poʻo faʻalavelave faʻalavelave. Matou te tuʻuina atu se tulaga o le vaivai pito i lalo o le pito i lalo, tiga, ma le fula faʻatasi ma se suʻesuʻega maso biopsy o le mitochondrial myopathy. Faʻamatalaga mataupu: O se tamaititi aʻoga 21-tausaga le matua na tuʻuina atu i le matou falemaʻi ina ua mavae le 3 vaiaso o vae vaivai, tiga, ma fula pe a taunuu i le Iunaite Setete mai Initia. O le suʻega na faʻaalia ai le tachycardia, 2+ points o le pitting edema i tulivae uma e lua, 4/5 MRC-grade vaivaiga, vaivai vaivai i vaega vavalalata ma mamao. o le pito i luga ma le pito i lalo, e leai ni faʻataʻitaʻiga loloto o le tendon, pa'ū vae, ma ptosis bilateral ma faʻatapulaʻaina gaioiga extraocular. O faʻaiʻuga a le fale suʻesuʻe muamua na faʻaalia ai le creatinine kinase faʻateleina e 691 IU / L, faiʻai natriuretic peptide faʻateleina e 3437 pg / mL, troponin faʻateleina e 47.1 ng / L, myoglobin faateleina i le 195 ng / mL, ma le lactate faateleina i le 7.7 mmol / L, serum bicarbonate faaitiitia i le 12 mmol / L. Lumbar puncture taunuuga i masalomia Guillain-Barre syndrome e le faatuatuaina ona o traumatic taps.Electrocardiogram faaalia axis agavale fe'avea'i fa'atasi ma poloka poloka pito i luma agavale. Fa'ata o le fatafata ma le CT angiography o le fatafata / manava / pelvis na fa'aalia ai le fa'alauteleina o le fatu ma le tele o le mamafa. ma'i na talia i le vaega faafomai tigaina ona o se pa'u i le maualuga inspiratory pressure.Ophthalmology faamaonia ophthalmoplegia, e le aofia ai supa neura cranial, myasthenia gravis, ma retinitis pigmentosa.Gq1b antibody leaga.Extensive autoimmune ma infectious workup e le-saoao.Muscle biopsy o le maʻi rectus femoris maso faʻaalia faʻataʻapeʻapeina lanu moana ma cytochrome-c oxidase-negative alava ma faateleina perimuscular ma endomysial connective tissue, e ogatasi ma le malosi ma le tumau mitochondrial myopathy.Endomyocardial biopsy faʻaalia le galue lymphocytic myocarditis.O le maʻi ua togafitia lelei i le furosemide, metoprolol, ma le methylprednisolone.
O le myopathy e tatau ona mafaufauina i le eseesega o tagata mamaʻi e masalomia Guillain-Barre syndrome. Matou te lipotia se mataupu manaia o le myopathy faʻatasi ai ma faʻaaliga iloga o le loto. auala e suʻesuʻe ai faʻamaʻi e le masani ai ma le tele o le fesuisuiai o le aʻafiaga o multisystem.
O le faʻamoemoega o lenei suʻesuʻega o le suʻesuʻeina lea o le avanoa e maua ai le Gaisbock i tagata mamaʻi e maua i le polycythemia tumau ma le toto maualuga.
O se alii lapopoa e 40 tausaga le matua mai Caucasian na taofia i le falemai ona o le fula soo o vae ma faateleina le manaomia o le okesene i le maea ai o le lua vaiaso o taofia i le falemai ma le COVID-19 pneumonia. a sefulu tausaga i le tele o asiasiga. Tala'aga faafomai lata mai e aofia ai se suʻesuʻega o le thrombosis vein loloto (DVT) i le vae e tasi i le lua ma le afa masina talu ai, ma togafitiga ma Xarelto.
Na lipotia mai e le tagata maʻi se talaʻaga o le 12-tausaga o le maualalo o le testosterone. Ae ui i lea, na te leʻi faʻaaogaina soʻo se faʻaopoopoga testosterone mo le iva masina talu ai. Na ia lipotia le vaivai i le ao, fafagu soo i le po, ma taagulu soo. faʻaaoga le CPAP.O le tagata maʻi na ulaina le afa o le apa tapaa i le aso mo le 13 tausaga sosoo, tasi le pusa i le aso, mo le 10 tausaga sosoo, ma taofi le ulaula 12 tausaga talu ai. Na ia faʻaaluina le tele o lona olaga i le galue malosi i le fale faufale.

  • Muamua:
  • Sosoo ai:

  • Taimi meli: Iuni-29-2022